Luisteren naar jezelf…. hoe vaak doe je dit?

Soms heb je van die periodes in je leven waar je maar blijft doorgaan, de ene afspraak na de andere, dingen regelen, vrienden, familie, (verplichte) gezelligheid, … ga zo maar door. Wie kent het niet?
Dat is niet erg zolang er een balans is tussen, zoals het zo mooi heet, dat wat jou energie kost en je batterij weer oplaadt.

Om te weten of de balans goed is, moet je naar jezelf luisteren. Je moet stil kunnen zijn in jezelf om het te horen. Het is dan ook niet zo raar dat je, bijvoorbeeld direct als je wakker wordt, heel goed kunt aanvoelen wat je het liefst zou willen doen.

Tijdens het slapen heeft jouw geest de indrukken van de afgelopen dag verwerkt. Het wordt stiller in jou en je hoort weer wat jouw behoeften zijn. Het mooiste is natuurlijk om ook gedurende de dag naar jezelf te kunnen luisteren. Luisteren naar jezelf is als kijken naar de inhoud van de voorraadkast. De vraag die daarna komt is wat je ermee doet. Ik ga bijvoorbeeld in het weekend geregeld met de pootjes omhoog luisteren naar de geluiden in de tuin en onbeschaamd zitten luieren zodat mijn interne computer ongestoord zijn werk kan doen en ruimte ontstaat voor dat wat komt.

Al een idee wat je kan doen om naar jezelf te kunnen luisteren? Succes ermee en geniet ervan :-)