Wie ben ik?

Bij de meeste mensen ben ik bekend onder de naam Rosi of Rosa Gerritsen. Sinds mijn verhuizing naar Nederland in 1994 heb ik echter ook diverse andere variaties op deze naam gekregen. Omdat ik een persoon ben die meer luistert na de intensie van woorden als de woorden zelf lig ik hiervan ook niet wakker.

Als lifecoach ondersteun ik jou vanuit mijn kennis en brede levenservaring. Ik mag mij ondertussen reeds op diverse gebieden ervaringsdeskundige noemen. Daarnaast heb ik een achtergrond in re-integratie, HR en ondernemerschap. Wil je hierover meer weten kijk dan ook op mijn LinkedIn profiel. Hoogsensitieviteit en oude kennis vertalen naar de huidige tijd zijn stokpaardjes van mij net als het creëren van iets nieuws.

In mijn aanpak staat de intensie van jou centraal. Dit betekend dat wij met de vraag achter jouw vraag aan de slag gaan om te bereiken wat je echt wil bereiken.

Je lees het al in mijn woorden. Gevoel is voor mij een belangrijke wegwijzer in het leven. Theoretische kennis en wetenschappelijke inzichten zijn voor mij de bijbehorende onderbouwing. Dus of je nu vanuit de energetisch of theoretische benadering bij jouw doel wil komen maakt mij niet uit. Ik beweeg met jouw mee. Daarom kun je mij volgens referenties het beste als spirituele high end beschrijven.

Ik ben te bereiken per mail, WhatsApp (+31 6 29 17 46 02), met een persoonlijk bericht op het contactformulier. Spreek je mij liever direct laat dan op een van de genoemde mogelijkheden een terugbelverzoek achter.

Mijn verhaal

Bij mijn geboorte kreeg ik de naam ROSA ELISABETH. Een naam die ik tot voor kort alleen op papier in officiële documenten gebruikte. Mijn roepnaam Rosi is in het Duits feitelijk de verkleinvorm van mijn eerste voornaam. Dit geeft ook tegelijkertijd weer dat er ook een andere Rosa binnen het gezin was, mijn moeder.

Mijn tweede voornaam heb ik van mijn vader gekregen die in mij, zijn oudste dochter, ook een kleine Keizerin (Sissi 😉) zag.

Met het verstrijken van de jaren begon ik mij steeds meer met mijn doopnaam ROSA ELISABETH te identificeren. Vooral omdat deze naam voor mij ook een teken is van de immaterieel rijkdom vanuit mijn familie.

Vanuit mijn roots ben ik gevormd door een lange traditie van vrij denkende herenboeren. Op deze boerderij groeide ik op in een huishouden met meerdere generaties, dus samen met oma en opa en ook mijn ouders en zusjes. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik de normen en waarden van twee generaties heb meegekregen, maar al vroeg de verschillen in de maatschappelijke rollen heb leren kennen.

Opa was in mijn beleving vooral regelmatig raadsman en klankboard voor diverse dorpsbewoners en later ook voor zijn zoon toen deze eigenaar van de boerderij werd. Oma was naar buiten toe een Diva en achter de schermen een doelgerichte, door het leven geharde, manager van het huishouden. Mijn ouders heb ik vele jaren vooral beleefd als de praktische uitvoerders van de fysieke werkzaamheden op onze gemengde boerderij. Hun kennis en wijsheid heb ik pas veel later mogen ontdekken.

Door de vrije geest binnen het gezin kreeg ik de ruimte om te breken met de traditionele verwachtingspatronen en mocht ik mijn eigen weg kiezen. Zo kwam het dat ik op mijn veertiende mijn zinnen zette op een functie in een chemisch-technisch ontwikkelingslaboratorium. Ik wilde graag nieuwe dingen creëren en deze sector was toen groeiend waardoor ik hier meer kansen voor mij zag weggelegd dan in de modewereld. Tijdens mijn opleiding voor chemische bedrijfskunde, een mix van werktuigbouwkunde en scheikunde, werd ik extra geprikkeld om analyserend, gestructureerd en probleemoplossend te denken/werken. De geplande hbo-opleiding die noodzakelijk was voor een functie op een ontwikkelingsafdeling werd door diverse omstandigheden, waaronder het ontdekken van de beste versie van mijzelf en het moederschap, nooit voltooid. Via allerlei omwegen realiseerde ik me echter wel dat ik met een mbo-opleiding mijn droom kon waarmaken. Uiteindelijk bleek de realiteit nog beter dan mijn droom. Naast de uitdagingen in mijn werk kreeg ik ook te maken met internationale projecten en leerzame bedrijfsculturen.

Aan iedere droom komt een eind. Zo was voor mij met mijn 36 lentetjes de tijd rijp om een nieuw werkdoel te formuleren. Dit nieuwe doel kwam voort uit een themadraadje dat nooit ver uit mijn zicht was: mijn medemens en hun beweegredenen voor acties zich bewust laten worden van hun persoonlijke waarde.

Via de wereld van re-integratie en HR kwam ik uiteindelijk in 2013 bij mijn eerste eigen bedrijf terecht: MENS Kracht Kapitaal. Mijn hoofdfocus lag hierbij op het brengen van HR(D)-kennis naar het technische MKB, vakmensen leren leiding geven en leidinggevende bewust maken van processen op personeelsgebied.

De onderzoeker in mij en mijn passie voor brede kennis en maatschappelijke veranderingen zorgden ervoor dat steeds vaker elementen van lifecoaching onderdeel van mijn werk zijn geworden.

Zo is de zijdraad binnen ROSA ELISABETH lifecoaching de hoofddraad geworden. Mensen begeleiden op hun persoonlijke weg om de beste versie van zichzelf te kunnen leven.

Wie ben ik?

Bij de meeste mensen ben ik bekend onder de naam Rosi of Rosa Gerritsen. Sinds mijn verhuizing naar Nederland in 1994 heb ik echter ook diverse andere variaties op deze naam gekregen. Omdat ik een persoon ben die meer luistert na de intensie van woorden als de woorden zelf lig ik hiervan ook niet wakker.

Als lifecoach ondersteun ik jou vanuit mijn kennis en brede levenservaring. Ik mag mij ondertussen reeds op diverse gebieden ervaringsdeskundige noemen. Daarnaast heb ik een achtergrond in re-integratie, HR en ondernemerschap. Wil je hierover meer weten kijk dan ook op mijn LinkedIn profiel. Hoogsensitieviteit en oude kennis vertalen naar de huidige tijd zijn stokpaardjes van mij net als het creëren van iets nieuws.

In mijn aanpak staat de intensie van jou centraal. Dit betekend dat wij met de vraag achter jouw vraag aan de slag gaan om te bereiken wat je echt wil bereiken.

Je lees het al in mijn woorden. Gevoel is voor mij een belangrijke wegwijzer in het leven. Theoretische kennis en wetenschappelijke inzichten zijn voor mij de bijbehorende onderbouwing. Dus of je nu vanuit de energetisch of theoretische benadering bij jouw doel wil komen maakt mij niet uit. Ik beweeg met jouw mee. Daarom kun je mij volgens referenties het beste als spirituele high end beschrijven.

Ik ben te bereiken per mail, WhatsApp (+31 6 29 17 46 02), met een persoonlijk bericht op het contactformulier. Spreek je mij liever direct laat dan op een van de genoemde mogelijkheden een terugbelverzoek achter.

Mijn verhaal

Bij mijn geboorte kreeg ik de naam ROSA ELISABETH. Een naam die ik tot voor kort alleen op papier in officiële documenten gebruikte. Mijn roepnaam Rosi is in het Duits feitelijk de verkleinvorm van mijn eerste voornaam. Dit geeft ook tegelijkertijd weer dat er ook een andere Rosa binnen het gezin was, mijn moeder.

Mijn tweede voornaam heb ik van mijn vader gekregen die in mij, zijn oudste dochter, ook een kleine Keizerin (Sissi ;-) ) zag.

Met het verstrijken van de jaren begon ik mij steeds meer met mijn doopnaam ROSA ELISABETH te identificeren. Vooral omdat deze voor mij een weergave is van de rijke voeding vanuit mijn bron is.

Vanuit mijn roots ben ik gevormd door een lange traditie van vrij denkende herenboeren. Op deze boerderij groeide ik op in een huishouden met meerdere generaties, dus samen met oma en opa en ook mijn ouders en zusjes. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik de normen en waarden van twee generaties heb meegekregen, maar al vroeg de verschillen in de maatschappelijke rollen heb leren kennen.

Opa was in mijn beleving vooral regelmatig raadsman en klankboard voor diverse dorpsbewoners en later ook voor zijn zoon toen deze eigenaar van de boerderij werd. Oma was naar buiten toe een Diva en achter de schermen een doelgerichte, door het leven geharde, manager van het huishouden. Mijn ouders heb ik vele jaren vooral beleefd als de praktische uitvoerders van de fysieke werkzaamheden op onze gemengde boerderij. Hun kennis en wijsheid heb ik pas veel later mogen ontdekken.

Door de vrije geest binnen het gezin kreeg ik de ruimte om te breken met de traditionele verwachtingspatronen en mocht ik mijn eigen weg kiezen. Zo kwam het dat ik op mijn veertiende mijn zinnen zette op een functie in een chemisch-technisch ontwikkelingslaboratorium. Ik wilde graag nieuwe dingen creëren en deze sector was toen groeiend waardoor ik hier meer kansen voor mij zag weggelegd dan in de modewereld. Tijdens mijn opleiding voor chemische bedrijfskunde, een mix van werktuigbouwkunde en scheikunde, werd ik extra geprikkeld om analyserend, gestructureerd en probleemoplossend te denken/werken. De geplande hbo-opleiding die noodzakelijk was voor een functie op een ontwikkelingsafdeling werd door diverse omstandigheden, waaronder het ontdekken van de beste versie van mijzelf en het moederschap, nooit voltooid. Via allerlei omwegen realiseerde ik me echter wel dat ik met een mbo-opleiding mijn droom kon waarmaken. Uiteindelijk bleek de realiteit nog beter dan mijn droom. Naast de uitdagingen in mijn werk kreeg ik ook te maken met internationale projecten en leerzame bedrijfsculturen.

Aan iedere droom komt een eind. Zo was voor mij met mijn 36 lentetjes de tijd rijp om een nieuw werkdoel te formuleren. Dit nieuwe doel kwam voort uit een themadraadje dat nooit ver uit mijn zicht was: mijn medemens en hun beweegredenen voor acties zich bewust laten worden van hun persoonlijke waarde.

Via de wereld van re-integratie en HR kwam ik uiteindelijk in 2013 bij mijn eerste eigen bedrijf terecht: MENS Kracht Kapitaal. Mijn hoofdfocus lag hierbij op het brengen van HR(D)-kennis naar het technische MKB, vakmensen leren leiding geven en leidinggevende bewust maken van processen op personeelsgebied.

De onderzoeker in mij en mijn passie voor brede kennis en maatschappelijke veranderingen zorgden ervoor dat steeds vaker elementen van lifecoaching onderdeel van mijn werk zijn geworden.

Zo is de zijdraad binnen ROSA ELISABETH lifecoaching de hoofddraad geworden. Mensen begeleiden op hun persoonlijke weg om de beste versie van zichzelf te kunnen leven.

Voor aanvullende detailinformatie over mijn ervaring en opleidingen neem dan een kijkje op mijn

Wat zeggen anderen?

“Rosi heeft een open hart, is slim, analytisch en vertrouwenswaardig, alles wat je deelt is veilig.”
Spiritueel werker

“Zeker de moeite waard om bij Rosi je loopbaan onder de loep te nemen. Ze is kundig op haar vakgebied en betrokken.”

Opdrachtgever

“Rosi heeft veel levenservaring.”

Workshop-deelnemer

“Een beitel die doorgaat tot de kern.”

Arbeidsdeskundige

“Rosi kan snel inschatten wat iemand nodig heeft en matchen met beschikbare informatie/kennis.”

Corporate trainer
“Een yogaschool hebben is meer dan alleen lesgeven. Ik ben zo blij met de steun die ik elke keer ontvang van haar. Echt een top coach.”
Eigenaar yogaschool