“Wie zit hier nou op te wachten? Alweer zo’n blog om de wereld te laten weten wat je ervan vindt. Dat weet toch iedereen.., zo bijzonder is dit toch niet…”

Een reeks gedachten die zomaar door mijn hoofd schieten. Gedachten die je weerhouden om dat te doen wat je eigenlijk wil doen. Namelijk de wereld laten zien wat je weet en wat je kan.

Deze gedachten worden niet zonder reden “belemmerende gedachten” genoemd. Want zij belemmeren bij het uitvoeren van plannen.

Herken je deze gedachten? Dan weet je waarschijnlijk ook wat ze met jouw plannen doen.

Deze gedachten worden belemmerend genoemd omdat precies dat hun specialiteit is. Jou belemmeren bij het uitvoeren van plannen. Iedereen heeft er op z’n tijd last van. De kunst is alleen ervoor te zorgen dat deze gedachten niet jouw leven bepalen.

“Makkelijk gezegd!” hoor ik je nu denken en “Nee, die heeft er nooit last van! Die durft altijd alles”.

Zal ik jou een publiek geheim vertellen? Als je de confrontatie ermee durft aan te gaan zul je ontdekken dat het met deze gedachten net is als met de mug en de olifant. Laat je deze gedachten hun gang gaan, dan worden ze iedere keer als ze langskomen groter. Geef je de gedachten aandacht en onderzoek je ze op feitelijkheid, dan is de kans groot dat je zult ontdekken dat het best wel meevalt.

Denk je nu nog steeds “Je hebt makkelijk praten…” dan zou het leuk zijn als je contact zoekt.